Csonka András bevállalta

2012.08.08. 12:31 - pet-ivan

Hogy szokott pszichiáterhez járni. Holott jól tudja: Magyarországon ("otthon") ezért sokan furcsán néznek rá. Szerinte, ha lelki problémáid vannak, egy idegen, egy külső szemlélő többet segíthet, mint a barátok. Provokatív, de elgondolkoztató álláspont.

A sztár a Story Magazin újságírójának vallott legbelsőbb titkairól. Ómolnár Miklós főszerkesztő korrekt módon mély empátiával vezette fel az anyagot. András ugyanis lelki életéről, legféltetettebb titkairól becsülendő őszinteséggel beszélt-mindenkinek:

"Nem titok, pszichiáterhez is jártam, ő segít abban, hogy felülkerekedjek a lelki gondjaimon. Tavaly is voltam, anyu halála után is voltam nála, ez nem sikk, egyszerűen arról van szó, ha problémád van, fordulj szakemberhez. Tudom, itthon furcsán néznek arra, aki lelki problémákkal keres fel egy orvost, de ez badarság, ilyenkor nem a barátok tudnak segíteni, hanem egy idegen, aki meghallgat és megmutatja a problémákból kivezető utat. Amerikában oly természetes a saját pszichiáter, mint a saját könyvelő, ügyvéd, vagy fogorvos" - vallja a színész." 

Csonka Andrást eddig is kedveltem. Most már becsülöm is. Amit tett, bátor férfias dolog és hatalmas segítség a mentális betegeknek. Pszichiáterhez ugyanis nemcsak az "örültek" járnak, lelki segítséget kérni emberi dolog. És van visszaút. Mentális problémákkal küzdeni pedig nem szégyen. Főként Magyarországon, ahol a depresszió népbetegség.

András nyilatkozatával divatos kifejezéssel élve "lelki szabadságharcot" indított, remélem minél több sztár fogja követni ezen az úton.

Korábban több más hírességről is kiderült, hogy kezelték: Détár Enikőtől-Eperjes Károlyig. Liptai Claudia szerelme Daróczi Dávid halála után kérte szakember segítségét. Összeomlani nemcsak mi kisemberek tudunk.

Sokan titkolták és titkolják ma is, hogy betegek. Szégyenkeznek-pedig nincs miért.

Csonka András egy nagyon fontos tabut döntött le. Pici sokat tett egy népes rétegért. Köszönet érte!



süti beállítások módosítása