Segít a Patkányfórum

2012.08.03. 12:06 - pet-ivan

Címkék: Címkék

cickany_1343986965.jpg_208x156

A Balassa utcai Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika izgalmakban bővelkedő hely. És nemcsak a betegek miatt. Tegnap például egy törpecickánnyal állítottak be a Moravcsik Alapítvány irodájába. Az állatka egy rakás saláta alá bújt és onnan szagdosott ki barátságosan. Olyan mint egy izgő-mozgó "live" Rakéta porszívó.

Szerencsés megtalálója, Mariann elmondta, hogy gárdonyi túrájukon találták rá: "Az út mentén vánszorgott. Gyanús volt, hogy olyan lassú és nem menekült el. Simán meg lehetett fogni." Az állatszerető leányzó (ezerlábúját egy vándorbogarastól vette) rögtön bejelentkezett a "Patkányfórumra" (jól hallották, van ilyen!). 

Egy vadállatok ápolásában és felnevelésében jártas bölcsésztanhallgató (!) lány már másnap bejött a cickányért. Csórikámról kiderült, hogy beteg. A lényeg, hogy mostmár jó kezekben van.

Magyarország egyébként Cickánynagyhatalom, nálunk "tenyészik" belőlük a legtöbb. A fotón nem véletlenül vett fel ilyen fenyegető pozitúrát: ragadozó állatról van szó. Kisebb állatokat "zsákmányol" és megnő akár 7,5 grammra is! 

Sorex minutus-ez nem egy gyógyszer neve, hanem ezé a vadállaté. Télen lakott települések, emberi kolóniák közelébe merészkedik, szóval zárkózzanak be!

Cickányunk egyébként még sokra viheti: aranyos, cuki, valamint hatalmas farka és orra van.

Kell ennél több a mai világban?

Gémesi Gábor



süti beállítások módosítása